Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Girne Köprüsü’nün her iki yaninda süren genisletme çalismalarini denetledi. Baskan Zeydan Karalar, kent içi ulasim için büyük önem tasiyan köprünün, bir buçuk ay sonra genisletilmis sekliyle hizmete girmesini planladiklarini söyledi.

Girne Köprüsü’nün Adana’nin iki merkez ilçesini birbirine baglayan en önemli köprülerden biri oldugunu belirten Baskan Zeydan Karalar, “Bölgede trafik sikisikligi yasaniyordu. Bizden önce projesi yapilmis ve genisletme çalismalari baslatilmisti ama ne yazik ki yüklenici firma parasinin ciddi bölümünü alamadigi için insaat durmustu. Göreve gelmemizin ardindan çalismalara yeniden baslanmasini sagladik. Su anda çalismalar hizla  sürüyor. Aslinda çok önceden bitmesi gereken bir projeydi. 

 burada süren çalisma kolay bir is degil. Mevcut köprünün her iki yanina yeni köprü yapiyorsunuz. Burada bir buçuk aylik daha is var. Umarim kasim sonuna yetisir. Hesaplarimizi ona göre yapiyoruz fakat yagmurlar baslarsa is biraz uzayabilir. Uzamasin diye çalisma alanina geliyoruz, kontrol ediyoruz ve arkadaslari sik sik uyariyoruz. Insallah bir terslik, aksilik olmaz ve kasim sonunda bu isi biter, biz de vatandasin kullanima açariz” dedi.